2010-11-19 22:51:21• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Felszabaduló határőr-épületek


Az önkormányzatoknak adná át a Románia Schengeni csatlakozása után rendeltetésüket vesztő határőr-épületeket Traian Igas belügyminiszter. Erről tegnapi, Szatmárnémetiben tartott sajtótájékoztatója keretében beszélt. A tárcavezető tegnap Ioan Buda, a határőrszolgálat országos vezetőjének társaságában ellátogatott megyénk két román-magyar határátkelőjéhez, ahol megtekintette az ingatlanokat és tárgyalt a helyi polgármesterekkel is.

Ne gyújtsanak rá!

Tegnap délelőtt 11 és 13 óra között a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság székhelyén ingyenes vizsgálatok keretében az érdeklődő személyeknek lehetőségük nyílt, hogy megtudják a tüdejük életkorát, valamint a kilélegzett levegő szénmonoxid-tartalmát.
Ott jártunkkor, a déli órákban még csak alig húsz személy jelentkezett hatóság által a romániai dohányzás elleni napot követően (november 18.) szervezett a szűrővizsgálatra, melynek eredményét a személyek életkora, magassága és neme függvényében számították ki az igazgatóság szakemberei.

Tepertő: érthetetlenül drága

Akár két kiló sertéshús árát is elkérik egy kilogramm tepertőért az üzletekben és a szatmárnémeti hagyományos termékvásáron.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: